Marketing uitbesteden?

Video afspelen

Heb jij moeite met het vinden van nieuwe of terugkerende klanten of heb je geen idee waar je moet beginnen bij het opstellen en uitvoeren van een marketingstrategie? Hieronder kom je erachter in welke 8 stappen wij jou helpen naar een grotere omzet!

Het vinden van klanten is een van de meest kost- en tijdsintensieve werkzaamheden voor bedrijven. Het is dan ook niet heel gek dat 21 procent van de ondernemers aangeeft dat het vinden van klanten, ofwel hun grootste pijnpunt, of hun grootste zorgenpost is.

Ben jij het zat om bij die 21 procent te horen? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen en uitvoeren van complete marketingstrategieën voor MKB Nederland. Behaal jouw doelstellingen en realiseer eindelijk die gewenste groei!

Gratis marketing advies?

Neem de stap..

Maatwerk: Alles op een rijtje

Fase 1: Bedrijfsanalyse

In de eerste fase gaan we jouw bedrijf ontleden in een overzichtelijke bedrijfsanalyse. In deze sessie gaan we met jou in gesprek om erachter te komen hoe jouw bedrijf is ontstaan. In welk stadium jouw bedrijf zich bevindt. Wat de financiële situatie en bijvoorbeeld jouw omzet is. En wat je verwachtingen van ons zijn. In deze fase vragen we ook om een inschatting van het beschikbare budget. Maar hier later meer over.

Fase 2: Doelgroep bepalen

In de tweede fase gaan we de doelgroep bepalen. Wie is jouw ideale klant? Lever je aan consumenten of aan bedrijven? Heb je al klanten, en zijn deze eenmalig of keren ze terug? En op welke platforms bevindt jouw doelgroep zich? Wij helpen jou met het opstellen van User Personas. Met andere woorden: ‘Hoe kunnen we jouw doelgroep het beste bereiken en via welke kanalen?’

Fase 3: Marktonderzoek

Nadat de doelgroep geformuleerd is, begint het verkennen van de markt. Dat gebeurt in de marktonderzoek-fase. Een marktonderzoek of marktstudie is een onderzoek waar wij informatie gaan verzamelen over (mogelijke) markten of klanten. In deze fase verzamelen wij deze informatie door bijvoorbeeld interviews af te nemen en en zullen we daarna voor jou een concreet advies op stellen.

Fase 4: Concurrentieanalyse

In de vierde fase gaan we in op jouw concurrenten. Zijn er partijen die een soortgelijk product of dienst aanbieden en wat maakt hen succesvol? Zijn er aspecten waar jouw bedrijf van kan leren? En op welke manier positioneren jouw concurrenten zich op de markt? Uit dit stadium komt naar voren hoe jij het beter dan je concurrenten kan doen. En dat is wel zo fijn!

Fase 5: SWOT-analyse

Nu we jou en jouw bedrijf wat beter kennen en er een duidelijk beeld is van de externe factoren zoals de markt en de concurrentie gaan we deze combineren in een SWOT analyse. Dit is een soort tabel waarin je kan zien wat de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zijn. Door deze tegenover elkaar te zetten kom je er al heel snel achter waar er winst te behalen is en wat er anders moet om jouw bedrijf succesvol te maken.

Fase 6: Strategie opstellen

In fase 6 gaan we aan de hand van de SWOT analyse daadwerkelijk jouw strategie opstellen. Wat zijn jouw doelen? Hoe kunnen we de opgedane kennis in jouw voordeel gebruiken? Binnen welke tijdspanne wil jij je doelen bereiken? Hoe gaan we het succes meten? En wat is er nog meer nodig in de toekomst om jouw succes te garanderen. In de strategie-fase kom jij er concreet achter hoe je een concurrentievoordeel kan behalen en behouden.

Fase 7: Marketing Mix formuleren

De zevende fase komt de marketingmix aan bod. Je hebt vast wel eens van de 4 p’s gehoord? In deze fase helpen we jou met de perfecte prijs te bepalen. Adviseren we jou over promoties en advertentiecampagnes. En zorgen we voor een concrete platformstrategie. Want moeite stoppen in een platform heeft alleen zin als jouw doelgroep zich daar ook bevindt.

Fase 8: Marketingbudget bepalen

De laatste en achtste fase is budget bepaling. Aan de hand van jouw doelen, het eerder ingeschatte budget en de platformstrategie adviseren we jou over een aanbevolen budget. Hierin krijg jij dus een concreet plan met de ingeschatte kosten om een X aantal mensen per week en per maand te bereiken.

Gratis Marketing Advies?

Binnen 24 uur krijg jij op maat gemaakt advies

Blijf op de hoogte:

sitemap

neem de stap

contact

Copyright © 2021 Marketing Maten
Powered by LFO Solutions
Chat openen
1
Hey!
Kunnen we je ergens mee helpen?